راهنمای نصب و راه اندازی شبکه در ویندوز 7
در این مقاله به تشریح مراحل راه اندازی یک شبکه سیمی خانگی می پردازیم. بدین منظور ابتدا سخت افزارها و سپس تنظیمات نرم افزاری شبکه را به اختصار مورد بررسی قرار می دهیم.
در شبکه های محلی معمولا دو نوع اتصال شبکه hub و bnc (سری) مورد استفاده قرار می گیرد که در زیر هرکدام از این دو را معرفی می نماییم:
 
شبکه bnc 
در این نوع اتصال از کابل کواکسیال استفاده می شود، در هر یک از دو سر این کابل یک رابط به نام bnc متصل می گردد. این کابل از طریق رابط bnc که بر روی کارت شبکه تعبیه شده است، به کارت شبکه متصل می گردد. بیشتر کارت های شبکه دارای هر دو رابط bnc و hub می باشند.
عیب اصلی توپولوژی سری آن است که با قطع اتصال یکی از کامپیوترهای موجود در شبکه، اتصال سایر کامپیوترها نیز قطع می گردد. از این رو در استفاده از پیکربندی سری، به کنترل و مراقبت بیشتری نیاز مندیم. به همین سبب امروزه این نوع اتصال تقریبا منسوخ گردیده است.
 
شبکه هاب
این نوع شبکه نسبت به شبکه سری بسیار کاربردی تر و رایج است. در این نوع شبکه از کابل utp ویا stp استفاده می گردد. از رابط arj-45 در دو سر این نوع کابل ها استفاده می گردد.
 
کارت شبکه
اولین قدم برای راه اندازی شبکه از لحاظ سخت افزاری، نصب کارت شبکه برای تک تک کامپیوتر های متصل به شبکه است. کارت شبکه در هر دو نوع سیمی و wireless موجود است. از لحاظ ابعاد، دو نوع کارت شبکه 10*10 و 10*100 در بازار رایج اند. پس از نصب کارت شبکه برای اطمینان از کارایی، بر روی آیکون my computer کلیک راست نموده پس از انتخاب  properties ، گزینه device manager را انتخاب نمایید. اگر کارت شبکه درست نصب شده باشد،در قسمت network adapters  می توانید مشخصات کارت شبکه خود را ببینید
 
هاب و سویچ
در ساده ترین حالت، یعنی اتصال تنها دو کامپیوتر برای به اشتراک گذاشتن فایل، می توان کارت شبکه دو کامپیوتر را توسط کابل crossover  به یکدیگر متصل نمود. سپس این دو کامپیوتر می توانند با یکدیگر داده مبادله نمایند. اما در مواردی که بیش از دو کامپیوتر در شبکه موجود است، دیگر راه اندازی شبکه توسط یک کابل crossover به خودی خود امکان پذیر نیست. در این موارد باید از دستگاهی به نام هاب استفاده نمود. این دستگاه دارای چند رابط arj-45 میباشد،بدین ترتیب چندین کامپیوتر از طریق هاب با یکدیگر شبکه می شوند. 
 وسیله پیشرفته تر برای برقراری اتصال، سویچ می باشد. سویچ نیز همانند هاب بعنوان یک نقطه مرکزی در میان کامپیوترها عمل می کند اما مزایای بیشتری نسبت به هاب دارد از جمله اینکه امکان ایجاد تصادم (برخورد) میان داده ها در سویچ وجود ندارد. همچنین مبادله داده موازی نیز در آن امکان پذیر میباشد.
 
اقدامات نرم افزاری
- برای اطمینان از درست نصب شدن شبکه ، بر روی آیکون شبکه کلیک کرده و گزینه open network and sharing center را انتخاب نمایید. در پنجره پیش رو می توانید اطلاعات مربوط به اتصالات شبکه خود را مشاهده نمایید. همچنین برای یافتن آدرس ip کامپیوتر خود ویا router، می توانید از این مسیر اقدام نمایید:
ابتدا عبارت cmd را توسط نرم افزار run اجرا نموده، سپس عبارت ipconfig را در محیط dos تایپ نمایید. پس از enter کردن، چندین خط اطلاعات شامل آدرس ip کامپیوتر ونیز آدرس ip روتر شما (default gateway) ظاهر می گردد. با نوشتن آدرس ip روتر در نوار آدرس یک مرورگر وب، می توانید تنظیمات مربوط به روتر را تغییر دهید.   
 
- قبل از اتصال کامپیوترهای دیگر، ابتدا یک homegroup ایجاد نمایید. برای اینکار در controlpannel ، گزینه network and internet را انتخاب نموده و در این پنجره با کلیک بر روی creat a homegroup یک homegroup جدید ایجاد نمایید. پس از ایجاد homegroup  می توانید تنظیماتی را در رابطه با به اشتراک گذاشتن کتابخانه های مختلف انجام دهید. همچنین می توانید فولدر هایی که قصد به اشتراک گذاشتن آنها را دارید  در کتابخانه ای که قبلا به اشتراک گذاشته اید، قرار دهید. بدین  منظور بر روی فولدر مورد نظر یک کلیک کرده و از منوی بالای پنجره ، گزینه include in a library را انتخاب نمایید. سپس کتابخانه مورد نظر را از لیست انتخاب نمایید تا  فولدر را درون آن قرار دهید. 
 
- در ویندوز seven بطور پیش فرض پوشه ای بنام public وجود دارد که محتویات آن برای کامپیوتر های داخل شبکه قابل به اشتراک گذاری است.این پوشه از  مسیر computer > local disk c > users قابل دسترسی است.
 
منبع:www.firefars.com

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: آموزشی ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 27 آبان 1393برچسب:, | | نویسنده : محسن جیریایی |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.